Aangenaam, ik ben Els Tavernier.

In januari 2024 investeerde ik voor huwelijksfotografie in een nieuwe professionele systeemcamera van de nieuwste generatie (Canon EOS R5) waardoor ik in een reportage steeds met twee verschillende types lenzen kan fotograferen. In mei 2024 wisselde ik ook nog mijn 5D Mark IV (zie foto) in voor een tweede EOS R5, waardoor ik nu met twee identieke systeemcamera’s kan werken. Ik investeerde in mei 2024 ook in een nieuwe RF 2,8 70-200 mm lens.

Al van toen ik een kind was kon ik urenlang genieten van foto’s. Bij een bezoek aan mijn grootmoeder Sidonie snuisterde ik graag in haar gevulde fotodoos.

Ik bewonderde de prachtige portretten van de communies van mijn mama, tante en de leuke beelden uit hun jeugd. Later heb ik deze nostalgische foto’s ingescand en als powerpoint presentatie ter gelegenheid voor hun 50-jarig jubileum getoond.  Als cadeau voor mijn eerste communie kreeg ik een fotoalbum. De daaropvolgende dagen en weken amuseerde ik mij met het inplakken van foto’s die door een beroepsfotograaf genomen waren. In mijn tienerjaren experimenteerde ik samen met mijn vriendin om posterfoto’s te maken. Deze en andere foto’s van mijn gezins- en familieleven bewaarde ik zorgvuldig in kleurrijke fotoalbums.

Enkele jaren geleden stond een spiegelreflexcamera op mijn verlanglijstje voor kerst. Om vlot met dit toestel aan de slag te kunnen, schreef ik me in voor een basismodule fotografie. De cursus boeide mij uitermate zodat ik alle andere modules ook volgde. Dit resulteerde in het behalen van het certificaat ‘fotograaf’. Ondertussen bleef ik masterclasses volgen. Voor mijn dertigste huwelijksverjaardag kreeg ik van mijn man een full frame camera (Canon 5D Mark IV). Op dat moment startte ik als fotograaf in bijberoep. Als fotografie Els Tavernier focus ik mij nu vooral op huwelijksfotografie, portretfotografie, communiefoto’s – en feestreportages.

Mijn echtgenoot Patrick Degrieck is actief als deejay onder de naam Dj Goodvibrations. De feestvierders kunnen van mij achteraf de sfeer herbeleven met beelden als blijvend aandenken.

Van elke reportage maak ik een fotoverhaal als waardevolle herinnering aan de hand van een videopresentatie met aangepaste muzikale ondersteuning die mijn man hiervoor op maat samenstelt. Als klant ontvangt iedereen van mij een USB-stick met daarop de videopresentatie en alle bewerkte beelden in hoge en lage resolutie. Een fotoalbum is uiteraard ook mogelijk.

Ik hou ervan samen met mijn klanten mee te genieten van deze blijvende herinnering…